Pivní pečivo se hodí k čemukoliv. Připravte si ho doma

Pivní pečivo na pekáči, které můžete jíst k čemukoliv.

S pivem je spojena řada nejrůznějších pokrmů. Dokazuje to například lahodný pivní sýr. Pokud chcete znát další recept, kde významnou roli sehrává pivo, přinášíme Vám ho. Bude to pivní pečivo, které můžete mimochodem konzumovat třeba k pivnímu sýru nebo si na něj namažete cokoliv budete chtít.

Ingredience pro pivní pečivo

Nejprve si nachystejte všechno potřebné. Pivní pečivo vzniká z těsta, na nějž potřebujete ty správné ingredience. V níže prezentované tabulce najdete všechno potřebné. Suroviny jsou předkládány v takovém množství, abyste byli schopni vytvořit osm porcí.

SurovinaMnožství
Polohrubá mouka200 g
Hladká mouka200 g
Pivo225 ml
Sušené droždí4 g
Žloutek1 ks
Sůl1 lžička
Sádlo1 lžíce
CukrŠpetka
Co všechno potřebujete na pivní pečivo?

Zapomínat bychom neměli na ingredience nezbytné pro dokončovací fázi. Na pivní pečivo budete potřebovat ještě špetku hrubé soli, kmínu a jeden bílek.

Příprava pečiva od A až do Z

První fáze tohoto receptu je velice jednoduchá. Musíte v misce smíchat obě dvě mouky. Do jejich středu následně uděláte důlek a vsypete cukr. Přidáte droždí, zalijete teplým pivem a necháte chvíli odstát. Následuje přidání žloutku a změklého sádla. Teprve v této fázi se pustíte do zapracování těsta. Po důkladném hnětení ho necháte chvíli odstát. Těsto by mělo být dostatečně pružné. Doba odstátní je zhruba hodinu.

Následuje zapracování a rozdělení těsta na osm částí, tedy osm porcí. Z každého kousku těsta uválejte váleček a z něho následně upleťte housku. Pivní pečivo pochopitelně může mít i podobu rohlíku, to už záleží na Vašich potřebách. Takto udělané těsto nechte ještě půl hodiny přikryté. Bude zatím dále kynout. Teprve pak ho vložte do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia.

Po třiceti minutách pečení posypte pečivo solí, kmínem a potřete bílkem. Teplotu v troubě stáhněte o dvacet stupňů a nechte ještě dvacet minut péct. Poznávacím znamením se Vám stane zlatavý povrch pečiva. To pak může vyndat z trouby a vystydlé konzumovat.