Když se tak zamyslíte nad tím, jaký pokrm si připravit k pivu, nabízí se Vám bezpochyby spousta možností. Jednu z nich představuje například poctivá gulášovka. Pokud ovšem dáváte přednost něčemu tradičnějšímu, pusťte se do přípravy trochu jiné pochutiny. Všichni jistě dobře znáte nakládaný hermelín, na který se v tomto článku podrobněji zaměříme.
Ingredience na nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je jedním z typických hospodských jídel, o tom není žádných pochyb. Pokud ovšem nemáte cestu do vhodné restaurace a rádi byste si tuto pochutinu připravili v prostředí svého domova, poradíme Vám. Bude to podstatně jednodušší, než kdybyste připravovali například hovězí guláš. Z níže uvedené tabulky vyčtete všechny nezbytné ingredience.
Surovina | Množství |
Hermelín | 5 ks |
Česnek | 6 stroužků |
Cibule | 2 ks |
Plnotučná hořčice | 1 lžička |
Sladká paprika | 1 lžička |
Černý pepř | 5 kuliček |
Nové koření | 3 kuličky |
Bobkový list | 3 ks |
Slunečnicový olej | 400 ml |
Pokud chcete, aby byl nakládaný hermelín skutečně jedinečný a vynikající, pak si můžete přichystat ještě snítku rozmarýnu. Kapitolou samou o sobě jsou i nakládané kozí rohy. Ty výslednému pokrmu dodají také na výsledné lahodnosti.
Přesný postup přípravy
Základem všeho je přichystání speciální směsi. Ta vznikne utřením česneku na prkénku a zamícháním do hořčice. Přidejte ještě trochu soli a papriku. Tuto směs pak budete natírat do hermelínů. Ty si rozpulte na půlky a vnitřky vymažte. Následně si připravte uzavíratelnou sklenici, do které vložíte nakládané hermelíny. Pak začněte do sklenice na přeskáčku vkládat nejenom hermelíny, ale také další suroviny. Bude to nakrájená cibule a na kolečka nakrájené kozí rohy. Nezapomínejte ani na rozmarýn, bobkové listy, kuličky černého pepře a nového koření. Když máte sklenici plnou, zalijte ji připraveným olejem.
Poté se obrňte trpělivostí, protože hermelíny musí určitou dobu zrát. Obvykle je to kolem deseti až čtrnácti dnů. Sklenice musí být celou dobu důkladně zavřená a uložená někde ve tmě a v chladu. Teprve po uplynutí této doby si můžete dát nakládaný hermelín, ideálně s chlebem.