Nakládaný hermelín je rychlou specialitou k pivu

Když se tak zamyslíte nad tím, jaký pokrm si připravit k pivu, nabízí se Vám bezpochyby spousta možností. Jednu z nich představuje například poctivá gulášovka. Pokud ovšem dáváte přednost něčemu tradičnějšímu, pusťte se do přípravy trochu jiné pochutiny. Všichni jistě dobře znáte nakládaný hermelín, na který se v tomto článku podrobněji zaměříme.

Ingredience na nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je jedním z typických hospodských jídel, o tom není žádných pochyb. Pokud ovšem nemáte cestu do vhodné restaurace a rádi byste si tuto pochutinu připravili v prostředí svého domova, poradíme Vám. Bude to podstatně jednodušší, než kdybyste připravovali například hovězí guláš. Z níže uvedené tabulky vyčtete všechny nezbytné ingredience.

SurovinaMnožství
Hermelín5 ks
Česnek6 stroužků
Cibule2 ks
Plnotučná hořčice1 lžička
Sladká paprika1 lžička
Černý pepř5 kuliček
Nové koření3 kuličky
Bobkový list3 ks
Slunečnicový olej400 ml
Co všechno je třeba pro přípravu nakládaného hermelínu?

Pokud chcete, aby byl nakládaný hermelín skutečně jedinečný a vynikající, pak si můžete přichystat ještě snítku rozmarýnu. Kapitolou samou o sobě jsou i nakládané kozí rohy. Ty výslednému pokrmu dodají také na výsledné lahodnosti.

Přesný postup přípravy

Základem všeho je přichystání speciální směsi. Ta vznikne utřením česneku na prkénku a zamícháním do hořčice. Přidejte ještě trochu soli a papriku. Tuto směs pak budete natírat do hermelínů. Ty si rozpulte na půlky a vnitřky vymažte. Následně si připravte uzavíratelnou sklenici, do které vložíte nakládané hermelíny. Pak začněte do sklenice na přeskáčku vkládat nejenom hermelíny, ale také další suroviny. Bude to nakrájená cibule a na kolečka nakrájené kozí rohy. Nezapomínejte ani na rozmarýn, bobkové listy, kuličky černého pepře a nového koření. Když máte sklenici plnou, zalijte ji připraveným olejem.

Poté se obrňte trpělivostí, protože hermelíny musí určitou dobu zrát. Obvykle je to kolem deseti až čtrnácti dnů. Sklenice musí být celou dobu důkladně zavřená a uložená někde ve tmě a v chladu. Teprve po uplynutí této doby si můžete dát nakládaný hermelín, ideálně s chlebem.

Publikováno: 01. 09. 2021

Kategorie: Recepty

Autor: OndrejSpalek

Tagy: bobkový list | česnek | hermelín | kozí rohy | nakládání | nakládaný hermelín | nakládaný sýr | recept | sýr