Hospodský guláš k pivu představuje luxusní záležitost

Pivo a jídlo k sobě neodmyslitelně patří. O tom není třeba pochybovat. Pokud si chcete pochutnat na nějakém chutném hospodském jídle, máme pro Vás jeden znamenitý tip. Tím je hospodský guláš, který zvládne připravit naprosto každý. A to díky našemu jednoduchému návodu. Tento recept Vám nezabere více jak 60 minut drahocenného času, tak se pusťte do vaření.

Ingredience na hospodský guláš

Nejprve si nachystejte všechno potřebné na hospodský guláš. Bude to nejenom dobrá nálada, chuť a hlad, ale také nezbytné suroviny. S těmi Vás nyní seznámíme prostřednictvím níže uvedené tabulky. Jejich množství odpovídá čtyřem porcím.

SurovinaMnožství
Hovězí maso1 kg
Cibule5 ks
Voda1 l
Rajčatový protlak1 ks
Sladká paprika3 lžíce
Sádlo3 lžíce
Kmín1 lžička
Ingredience potřebné pro vynikající hospodský guláš.

Hovězí guláš bude nejlepší s kližkou, plecí nebo krkem. Pro ještě lepší chuť můžete místo vody použít hovězí vývar. Pro dochucení si připravte ještě špetku soli a pepře.

Jak připravit vynikající guláš?

Jako první si na malé kousky nakrájejte cibuli, kterou v hrnci osmahnete na sádle. Její zlatavá barva se pro Vás stane impulsem, že už můžete přidávat další ingredience. Je to třeba kmín a červená paprika. Potom přidejte na malé kousky nakrájené hovězí maso. To osmažíte a zatáhnete ho. Následuje proces vaření. To znamená, že přidáte odpovídající množství vývaru nebo vody. Vždy si pohlídejte dostatečně ponořené maso.

Samotný proces dušení může trvat až tři hodiny. Maso vždy pravidelně kontrolujte, dokud nebude měkké. Zároveň postupně přilévejte vodu nebo vývar, aby nedošlo k jeho spálení. Poslední fází je odklopení pokličky a vydušení šťávy, kterou zároveň trochu zahustěte. Osvědčeným způsobem je například nastrouhaný starý chleba. Tím končí Vaše příprava pokrmu. Výsledkem Vám bude hospodský guláš vynikající chuti.

Pokrm tohoto typu se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem. Někdo si však pochutná i na čerstvém a měkkém chlebu, to už je otázka chutí. Vše pochopitelně můžete zapít vychlazeným pivem.

Publikováno: 30. 08. 2021

Kategorie: Recepty

Autor: OndrejSpalek

Tagy: guláš | gulášek | hospodský guláš | hovězí maso | hovězí vývar | kližka | krk | maso | plec | vývar