Bistro v Česku získává na stále rostoucí popularitě

V České republice, potažmo po celém světě máte možnost navštívit velkou spoustu restauračních zařízení. Nejsou to však pouze klasické restaurace, kde si dáte dobré jídlo. V posledních letech zažívá poměrně velký boom trochu jiné místo pro stravování. Je to bistro, které se od normální restaurace liší v několika základních věcech.

Jak vypadá bistro?

Nejprve se pojďme zaměřit na základní charakteristiku bistra. V každém případě je jasné, že jde o místo, kde se prodává jídlo. Jedná se tedy o určitý typ občerstvení, kde nechybí ani nápoje. Koncept sází však více na jednoduchost a snaží se oslovit kolemjdoucí zákazníky. Do určité míry lze tvrdit, že bistro je něčím mezi kioskem a restaurací zaměřenou na rychlé občerstvení.

Otázky a odpovědi týkající se bistra

S bistrem pochopitelně souvisí i řada ostatních důležitých informací. Jestliže chcete vědět více, začtěte se do následujících otázek. Právě skrze ně najdete spoustu odpovědi, které Vás jistě zajímají.

Jaké jsou charakteristické znaky bistra?

Bistro je obvykle navrženo tak, že odděluje prostor pro zaměstnance a návštěvníky. Zároveň nabízí zázemí pro pracovníky bistra, což je hlavní rozdíl od klasického kiosku.

Jak jsou předávány pokrmy zákazníkům?

K těmto úkonům slouží plocha v podobě prodejního pultu. U bistra se zároveň nachází plocha pro konzumaci jídla a nápojů. Typickým příkladem jsou stoly a židle, popřípadě podobné vybavení.

Jaký sortiment je podáván v bistru?

Meze se v tomto směru nekladou. Mohou to být párky v rohlíku, grilovaná kuřata, uzeniny, specialisty nejrůznějšího typu, langoše, hranolky, cukrovinky, zmrzliny, bagety, sýry a mnohé další.

Jaké druhy nápojů jsou v bistru k dostání?

Jsou to alkoholické a nealkoholické nápoje libovolného typu. Od plechovkového a lahvového piva, až po jiné destiláty, džusy, točené nápoje a kávu.

Existují alternativy bistra?

Ano, podobných zařízení je více. Je to už zmiňovaný kiosek. Dále to může být pojízdná restaurace, bufet, fast food nebo dnes výjimečná pojízdná prodejna.

Publikováno: 11. 09. 2021

Kategorie: Restaurace

Autor: OndrejSpalek

Tagy: bistro | bufet | dobré jídlo | fast food | jídlo | kiosek | občerstvení | obsluha | pokrmy | rychlé občerstvení